Modelul Linea a fost prezentat in premiera mondiala in octombrie 2006 la Istanbul si este produs in orasul Bursa de compania Tofas, un joint - venture intre Fiat Auto si Koc Holding, o companie turca listata la bursa din Istanbul. Productia va ajunge in faza de maxim la 60.000 de unitati pe an.

Directorul retelei de dealeri AutoItalia, Crisitan Milea, a spus ca Linea, care va inra in showroomuri de luni, este un model mai avansat decat Albea si va concura pe piata cu masini precum Renault Megane si Skoda Octavia.

Pentru inceput, modelul va fi disponibil in doua versiuni de motorizare: un propulsor pe benzina de 1,4 litri - 77 cai putere si un motor diesel de 1,3 litri - 90 cai putere. Preturile, cu TVA inclus, incep de la 12.500 de euro si pot trece de 16.000 de euro, pentru o versiune cu mai multe dotari.

Citeste si:

Fiat va incepe - la o data care nu a fost stabilita - productia berlinei Linea in Brazilia, India, Rusia si China. Compania va mai aduce in tara anul acesta inca un model de clasa medie de la Fiat, automobilul Bravo in cinci usi, care inlocuieste Stilo.

AutoItalia a vandut in primele cinci luni 4.680 de automobile, in crestere cu 64% fata de perioada similara a anului trecut. Importatorul estimeaza ca anul acesta va vinde 15.000 de automobile.