Ford are planuri mari pentru Romania

Ford a dezmintit o stire aparuta in presa din Slovacia, care sustinea ca producatorul intentioneaza sa construiasca o uzina in aceasta tara, iar reprezentantii companiei, contactati de Reuters, si-au reafirmat interesul pentru uzina Daewoo Craiova, pe care ar vrea sa o extinda.

Cotidianul slovac Hospodarske Noviny a citat surse din piata care sustineau ca Ford ar vrea sa construiasca o fabrica in orasul Kechnec din estul Slovaciei, unde Ford produce cutii de viteze in colaborare cu compania Getrag, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Ford of Europe, Todd Nissen, a spus pentru Reuters ca informatia e pur "speculativa", adaugand ca nu poate confirma nimic din cele spuse de ziarul slovac unde era citat si primarul localitatii, care declara ca poarta discutii cu un producator cunoscut de automobile care va investi miliarde de coroane slovace si va crea sute de locuri de munca in oras.

Todd Nissen a reafirmat interesul Ford pentru uzina Daewoo Craiova. "Europa de Est este zona unde pietele cresc si ne gandim cum sa ne crestem prezenta acolo. Pregatim o oferta pentru uzina din Romania, care pentru noi reprezinta tot Europa de Est", a spus el.

Purtatorul de cuvant al Ford nu a dat detalii despre oferta, insa a spus ca Ford ar vrea sa extinda capacitatea de productie a uzinei. AVAS a precizat ca noul proprietar al uzinei ar trebui sa asigure o capacitate anuala de productie de minim 300.000 de automobile.

Presedintele Ford of Europe, John Fleming, a spus luna aceasta pentru Automotive News ca Ford face tot mai greu fata cererii din Europa si are nevoie cat mai rapid de o capacitate suplimentara de productie, aproximativ 150.000 de unitati pe an. Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, cu 10% peste capacitatea fabricilor sale.

In toamna anului trecut, statul roman a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar in acest an se va incheia procesul de privatizare. Ofertele pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova (Daewoo) pot fi depuse pana pe 5 iulie. in afara de Ford, cele doua companii care s-au aratat interesate si au depus oferte neangajante pentru uzina sunt General Motors si JSC Russian Machines.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri