In intervalul ianuarie – mai 2007, numarul de camioane livrate de Volvo impreuna cu Nissan Diesel a fost de 82.865. Numarul de camioane livrate, excluzand pe cele care apartin grupului Nissan, a fost de 76.635, in scadere cu 17% pe primul trimestru al anului 2007, anunta publicatia franceza Challenge.

In luna mai numarul de camioane livrate a fost de 16.099, ceea ce inseamna o scadere de 18,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar valoarea unei actiuni a inregistrat o scadere de 1,6%.

Desi pe piata din America de Nord, timp de mai multi ani numarul de vanzari era foarte ridicat, intrarea in vigoare la sfarsitul anului 2006, a unor reguli mult mai drastice, a avut drept consecinta directa o scadere de 59% a numarului de comenzi pe primul trimestru al anului 2007.

Citeste si:

In Europa cererea este mult mai mare, in special pentru camioanele noi, sau de ocazie in cazul tarilor din Europa de Est, ceea ce a permis o crestere a comenzilor de 1% pe primul trimestru.

Preluarea diviziei Nissan Diesel a permis un salt important, de 91%, al numarului de comenzi, si pe piata din Asia in intervalul ianuarie – mai 2007.

Grupul Volvo, este doilea producator mondial de camioane, detinator al brandurilor de camioane Volvo, Renault si Mack.