1 Februarie 2024

OMV Petrom vrea să ajungă la 1.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în acest an



OMV Petrom vrea să ajungă până la finalul anului la 1.000 de puncte de încărcare cu energie electrică, de la 270 de puncte de încărcare în prezent, dintre care 120 ale companiei şi 150 în parteneriat, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil, în cadrul unei conferinţe de presă relatează Agerpres.

Potrivit companiei, la nivelul grupului există 270 de puncte de încărcare, dintre care 120 ale companiei, iar 150 sunt deținute în parteneriat.

„În urma semnării contractului cu Renovatio mai adăugam la reţeaua noastră 400 de puncte de încărcare şi ambiţia noastră este ca până la sfârşitul anului să ajungem la 1000 de puncte de încărcare, ceea ce ne va transforma în cel mai mare furnizor de electro-mobilitate în regiune şi în special în România. În mod evident ne concentrăm pe zonele cu trafic cel intens şi vorbim aici despre autostrăzi”, a spus Radu Căprău.

De asemenea, acesta a mai anunța că, prin programul de finanţare pe care l-am obţinut anul trecut împreună colegii din Ungaria şi Slovacia, compania încercă să acopere un coridor întreg din Centrul Europei spre Sud Est.

„Ceea ce presupune noile rute de transport, autostrăzi şi zonele adiacente şi de asemenea ne vom concentra şi spre alte zone care sunt în afara reţelelor noastre de distribuţie, respectiv în zona de supermarketuri sau alţi parteneri care se potrivesc conceptului e electro-mobilitate modern”, a mai spus reprezentantul OMV Petrom.

Acesta a explicat că se va începe amplasarea staţiilor de încărcare cu benzinăriile pentru că sunt la îndemână.

De asemenea, Radu Căprău a afirmat că pentru proiectul de finanţare semnat sunt planificate 320 de puncte de încărcare, toate super fast charger.

Profitul OMV Petrom s-a prăbușit în 2023

Grupul OMV Petrom a înregistrat în 2023 un profit net de 4,03 miliarde lei, în scădere cu 61% faţă de anul anterior, când a raportat 10,3 miliarde de lei, conform rezultatelor financiare neauditate transmise Bursei de Valori Bucureşti, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat al companiei, profitul a fost afectat de contribuţia de solidaritate pentru 2022 şi 2023 în valoare totală de 2,7 miliarde lei şi de impozitul pe profit.

Veniturile din vânzări au scăzut cu 37%, până la 38,8 miliarde de lei, de la 61,344 miliarde de lei în 2022 ianuarie - decembrie 2023 (2023) comparativ cu ianuarie - decembrie 2022 (2022).



Citeste si