Presedintele filialei americane Toyota, James E. Press, a fost numit membru in consiliul de administratie al grupului japonez, anunta publicatia franceza La Tribune.
Pentru prima data in istoria grupului japonez, adunarea generala a actionarilor a hotarat numirea in consiliul de administratie a unui membru de alta nationalitate. James E. Press este presedinte al grupului japonez in Statele Unite.

Numirea lui James E. Press in consiliul de administratie al grupului Toyota marcheaza mai ales recunostinta fata de aportul pe care piata americana l-a adus grupului japonez. Numarul vanzarilor in Statele Unite a inregistrat o crestere de 7,6% in primele cinci luni ale anului, iar Toyota a reusit astfel sa obtina un procent de 16% pe piata americana. Numarul de vanzari inregistrat a fost de 1.085.336, fata de 698.688 in Japonia.

La inchiderea anului fiscal 2006 – 2007, la sfarsitul lunii martie, Toyota a avut un profit net de 10,28 de miliarde de euro, in crestere cu aproape 20% iar marja sa operationala a depasit 9,3%.

Dupa primul trimestru, Toyota este lider mondial in domeniul constructiilor de automobile, reusind sa surclaseze General Motors, atat in vanzari cat si in productie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri