Presedintele filialei americane Toyota, James E. Press, a fost numit membru in consiliul de administratie al grupului japonez, anunta publicatia franceza La Tribune.

Pentru prima data in istoria grupului japonez, adunarea generala a actionarilor a hotarat numirea in consiliul de administratie a unui membru de alta nationalitate. James E. Press este presedinte al grupului japonez in Statele Unite.

Numirea lui James E. Press in consiliul de administratie al grupului Toyota marcheaza mai ales recunostinta fata de aportul pe care piata americana l-a adus grupului japonez. Numarul vanzarilor in Statele Unite a inregistrat o crestere de 7,6% in primele cinci luni ale anului, iar Toyota a reusit astfel sa obtina un procent de 16% pe piata americana. Numarul de vanzari inregistrat a fost de 1.085.336, fata de 698.688 in Japonia.

La inchiderea anului fiscal 2006 – 2007, la sfarsitul lunii martie, Toyota a avut un profit net de 10,28 de miliarde de euro, in crestere cu aproape 20% iar marja sa operationala a depasit 9,3%.

Dupa primul trimestru, Toyota este lider mondial in domeniul constructiilor de automobile, reusind sa surclaseze General Motors, atat in vanzari cat si in productie.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Toyota recheama in service un milion de automobile hibride