Grupul General Motors a anuntat ca va vinde divizia sa Allison Transmission pentru 5,6 miliarde dolari fondurilor private de investitii Carlyle Group si Onex Corp., anuntul ducand la aprecierea actiunilor pana la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani si jumatate
Pretul negociat de GM pentru vanzarea diviziei sale ce produce transmisii pentru camioane comerciale, a depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street. General Motors anuntase inca din ianuarie ca intentioneaza sa vanda divizia Allison.

Un analist al Lehman Brothers, Brian Johnson, declarase ca General Motors ar putea obtine trei miliarde de dolari sau mai mult din vanzarea diviziei sale de transmisii.

Grupul GM, care este al doilea producator mondiale de automobile, in urma firmei nipone Toyota Motor Corp., a declarat ca aceasta tranzactie va include aproape toate activele, inclusiv sapte uzine de productie din Indianapolis, precum si reteaua globala de distributie.

Acesta tranzactie urmeaza a fi finalizata cel tarziu la inceputul celui de-al treilea trimestru, a anuntat GM, lipsind doar aprobarea din partea organelor de reglementare si a sindicatului muncitorilor in sectorul fabricarii de masini UAW.

Conform unor surse, grupul Merrill Lynch a fost consilierul GM pentru acest tranzactie. Printre celelalte fonduri interesate de Allison Transmission s-au numarat Blackstone Group LP si Centerbridge Capital Partners, afirma surse familiare cu acest dosar.

Acest acord vine intr-o perioada in care GM este implicat in discutii cu UAW, grupul american cautand concesii pentru a reduce costurile de productie.

General Motors, care incearca sa obtina profit dupa ce in ultimii doi ani a inregistrat pierderi de peste zece miliarde dolari, trece printr-o perioada de restructurare care include concedierea a peste 34.000 de angajati si inchiderea a 12 uzine.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri