Pe o piata franceza in scadere cu 3,2%, marca Dacia isi face simtita prezenta cu o crestere a vanzarilor de 34,5%.
Numarul masinilor noi vandute in luna iunie in Franta a inregistrat o scadere de 3,2%. In timp ce liderii de pe piata franceza au inregistrat scaderi importante ale numarului de vanzari, marcile straine au obtinut o crestere de 3,2%

Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) a anuntat ca in luna iunie, numarul inmatricularilor in Hexagon au avut o scadere de 3,2%, anunta publicatia franceza La Tribune. Pentru PSA Peugeot Citroen numarul vanzarilor a scazut cu 1,4% , in timp ce concurentul sau pe piata locala, grupul Renault a inregistrat a doua scadere in prima jumatate a anului de 13,5 %. In ciuda acestor scaderi CCFA a afirmat ca piata automobilelor este in crestere cu 1,4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Singura crestere de 3,2% s-a inregistrat in sectorul automobilelor straine.

Pentru grupul Renault, luna iunie a adus o a doua scadere, de 13,5% a numarului de vanzari pana la 55.864 de unitati, dupa ce in luna mai a inregistrat o scadere de 9,6%. In timp ce numarul de inmatriculari al automobilelor sub marca Renault a scazut cu 15 procente, cu doar 52.916 masini inmatriculate, marca Dacia, detinuta tot de grupul francez, a avut o crestere de 34,5% pana la 2.769 de unitati.
Pe primul trimestru grupul francez a avut o scadere de 12,1%, cele mai afectate au fost noile modele lansate Twingo II si noua gama Laguna. Astfel, cota de piata a grupului Renault a fost pe primul trimestru de 23,6%.

Grupul PSA Peugeot Citroen, principalul concurent pe piata franceza a grupului Renault, a scazut in luna iunie cu doar 1,4% si a ajuns la 64.860 de unitati, dupa ce in luna mai inregistrat o crestere de 4,5%.
Pe primul trimestru insa PSA a nregistrat o scadere usoara de 1%, cu o cota de piata de 31,1% si 336.044 de inmatriculari. In cadrul grupului numarul de inmatriculari pentru Citroen a progresat cu 3,6 procente si estimeaza o cota de piata de 13,6%, in timp ce Peugeot a avut o scadere de 4,3 procente si o cota de piata de 17,5%.

Numarul inmatricularilor de masini in Hexagon a ajuns la 216.526, dintre care 117.800 apartin marcilor franceze. Astfel constructorii francezi detin 54,4% din piata. Vanzarile masinilor ce provin din afara Hexagonului au avut o crestere de 3,2 procente in luna iunie, cu un numar de 98.726 de inmatriculari. Pe primul trimestru vanzarile de masini straine au progresat cu 2,7%, cu 504.009 de inmatriculari si o cota de piata de 46,6%, in timp ce marcile franceze au scazut cu 6,8% si au ajuns la 576.649 de inmatriclari, cu o cota de piata de 53,4%. La nivel global numarul de vanzari pentru constructorii francezi este de numai 8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri