Volkswagen, al patrulea producator mondial de automobile, analizeaza posibilitatea construirii unei noi uzine de productie in America de Nord daca dolarul se va mentine la un nivel scazut fata de euro, a spus directorul grupului, Martin Winterkorn, pentru revista germana Focus
"Daca dolarul se va mentine la cotatia actuala, trebuie sa analizam foarte serios posibilitatea construirii unei uzine de productie in America de Nord", a declarat Winterkorn pentru revista germana.

Moneda euro se afla la un nivel aproape record fata de dolar si de yen, producatorilor germani fiindu-le mult mai greu sa concureze cu fabricantii americani si japonezi, ceea ce genereaza ingrijorari in mediile politice europene.

Volkswagen detine doar o uzina in America de Nord, localizata in Puebla, Mexic, aici fiind produse modelele de automobile Jetta si noul Beetle ("Broscuta"), precum si autobuze sau camioane.

Winterkorn a declarat ca Volkswagen nu a avut performante bune in Statele Unite ale Americii pana in acest moment si ca spera ca prin construirea acestui amplasament de productie sa se apropie mai mult de consumatorii americani.

Oficialul german a estimat ca Volkswagen va produce peste sase milioane de automobile in 2007, in crestere fata de 2006, cand a produs 5,7 milioane unitati. Winterkorn a adaugat ca o majorare de 10% a productivitatii in 2007 reprezinta un obiectiv ce poate fi atins.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri