"Primul model va iesi din uzina in primul semestru al anului 2009", a declarat un membru al consiliului de administratie al Nissan, Carlos Tavares, citat de agentia rusa Interfax, cu ocazia lansarii constructiei uzinei de asamblare. Costurile de constructie se vor ridica la 200 de milioane dolari.

Amplasarea acestei uzine demonstreaza ca "Rusia s-a ridicat la statutul de tara foarte atractiva pentru investitori", a declarat primul ministru rus, Serghei Ivanov, prezent la ceremonia ce a avut la la Sankt Petersburg, oras care doreste sa devina un adevarat "Detroit" rusesc al fabricarii de automobile.

"Atragem reprezentanti ai celor mai mari marci de automobile din lume, iar Nissan este una din cele mai mari. si acest lucru este confirmat de multi dintre cetatenii nostri, care si-au aratat preferinta pentru aceasta marca", a spus Ivanov.

Uzina Nissan va fi a doua deschisa de un constructor nipon de automobile in Rusia, dupa cea a celui mai mare constructor din lume, Toyota, care va fi inaugurata in decembrie 2007, tot la Sankt Petersburg.

Citeste si:

Constructorii straini de automobile sunt din ce in ce mai atrasi de Rusia datorita pietei locale, unde apetitul consumatorilor pentru automobile, mai ales cele straine, pare de nestavilit.

Intre 2005 si 2006, vanzarile de automobile au crescut cu 20%, iar constructorii straini controleaza, pentru prima data, peste 51% din piata.