"Activele, inclusiv uzina, turnatoria si terenul, au fost scoase la licitatie si cumparate de o companie locala. Aceasta vinde acum parti din Tractorul, noi am fost abordati si intrebati daca suntem interesati si vom analiza situatia", a declarat, citat de NewsIn, presedintele diviziei agricole a Mahindra&Mahindra Ltd, Anjou Choudhri.

Compania indiana a mai facut o oferta pentru Tractorul cand uzina a fost scoasa la privatiizare din cauza unor datorii de 180 milioane euro, dar totul s-a blocat cand Uniunea Europeana a obiectat, sustinand ca stergerea unor datorii, ca parte a tranzactiei, incalca legile concurentei, mai noteaza cotidianul indian.

Interesul Mahindra pentru uzina din Brasov se explica prin faptul ca i-ar permite sa intre pe piata Uniunii Europene. Producatorul asiatic a incheiat recent parteneriate cu firma turca Uzel si cu Iran Tractor Manufacturing Company, din Iran.

Citeste si:

Pe 5 iulie, compania bucuresteana Flavus Investitii a fost desemnata castigatoare a licitatiei pentru platforma industriala Tractorul Brasov, la pretul de pornire de 77 milioane euro, fara TVA. Licitatia pentru vanzarea activului functional a fost parte a procedurii de lichidare voluntara. Uzina Tractorul si-a incetat activitatea, in urma cu trei luni, dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor a decis lichidarea voluntara si disponibilizarea personalului de 2.000 de angajati. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).

Producatorul indian Mahindra e pe locul patru pe plan mondial la numarul de tractoare fabricate anual. Compania este partenerul Renault pentru productia Logan in India.