"In august vor veni primele dintre cele 60 de masini comandate, am certitudinea ca pana la finele lunii octombrie le vom primi pe toate", a spus directorul retelei de dealeri AutoItalia, Crisitan Milea. El a precizat ca tinta de vanzari este redusa deoarece Sedici este un automobil de nisa de tipul "crossover"

"Crossover este un concept care defineste un vehicul ce poate sa se deplaseze pe orice fel de teren, insa nu in situatii de extrema, nu e vorba de un 4X4 autentic care este destinat unui traseu de catarare, spre exemplu", a explicat Milea.

El considera ca Sedici este un tip de vehicul putin cunoscut pe piata si a adaugat ca e greu de prevazut cum va reactiona cumparatorul roman la genul acesta de masina.

Importatorul nu a putut sa comunice inca pretul, insa in Europa, Sedici costa in jurul a 20.000 de euro. Modelul va fi disponibil cu motorul diesel de 1,9 litri, 120 de cai putere si 1,6 litri, 107 cai putere, pe benzina.

Citeste si:

Sedici, cuvant care in italiana inseamna "16", de la tractiunea integrala 4X4. a fost prezentat in decembrie 2005 in Italia, fiind si masina oficiala la Jocurile Olimpice de Iarna desfasurate in 2006 la Torino, unde se afla cea mai importanta fabrica Fiat. Modelul este construit la uzina Suzuki din orasul maghiar Esztergom, unde japonezii construiesc pe aceeasi platforma automobilul SX4. Productia anuala cumulata a celor doua modele este 60.000 de unitati.

AutoItalia a mai lansat anul acesta doua modele Fiat: vehiculul comercial Scudo si berlina Linea. in august va mai intra pe piata romaneasca modelul Bravo.

AutoItalia a vandut in primul semestru 6.672 automobile, in crestere cu 78% fata de perioada similara a anului trecut, cand importatorul comercializase 3.800 de automobile. Dintre vehiculele vandute intre ianuarie si iunie anul acesta, 4.041 au fost autoturisme Fiat.