Contractul va fi semnat joi, urmand ca productia primului Opel Astra sa inceapa in 2008, a confirmat o sursa apropiata celor doua parti.

Platforma de productie Zastava, aflata in proprietatea statului, a fabricat anul trecut 15.000 de autoturisme, mult sub capacitatea sa anuala de 60.000 de unitati. Zastava produce si modelul Punto pentru italienii de la Fiat.

Modelele fabricate de Zastava sunt vandute in Serbia si in tarile balcanice vecine, sub brand-ul “Zastava 10”, dar exista permisiunea de a extinde livrarile si pe piata din Rusia.

Citeste si:

“ Contractul cu General Motors va permite producatorului Zastava sa utilizeze tehnologii moderne, crescandu-i sansele de a beneficia de procesul de privatizare iminent”, au declarat surse guvernamentale din Serbia, precizand ca vanzarea companiei ar putea fi anuntata pana in decembrie 2007.

Unitatea de productie Zastava a fost grav afectata in 1999 de bombardamentele NATO asupra platformei industriale sarbe, reconstructia dezvoltandu-se intr-un ritm lent. Aproximativ 4.000 de persoane lucreaza la Zastava, din cei peste 11.000 de anjajati care activau imnainte de reconstructia punctului de lucru, finalizata in 2001.