Ford intentioneaza sa fabrice, exclusiv in Romania, la uzina de la Craiova, un nou model de autoturism aflat in prezent in curs de proiectare in Germania si Marea Britanie, a declarat marti John Fleming, presedinte si director general al Ford Europa, intr-un interviu acordat TVR.
"Va fi un model nou, fabricat exclusiv in Romania", a spus Fleming. El a precizat ca modelul nu va fi conceput in tara noastra, dar va fi produs "cu siguranta" aici, insa nu a comunicat data la care va incepe productia.

"Nu va fi conceput in Romania. Este in curs de proiectare acum in Germania si in Marea Britanie, unde ne proiectam toate masinile, dar cu siguranta va fi produs aici si vom profita de cunostintele disponibile la Craiova pentru a realiza acest lucru", a spus presedintele Ford Europa.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, i-a prezentat, luni, premierului Tariceanu oferta tehnica a companiei Ford pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de stat la Automobile Craiova.

Ford Motor Company este singurul ofertant pentru preluarea Automobile Craiova. Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale au putut fi depuse pana pe 5 iulie.

Ford s-a angajat sa faca investitii directe de 675 milioane euro la Craiova pentru retehnologizarea si modernizarea uzinei. Compania americana spune ca va transforma uzina intr-una din cele mai importante unitati de productie Ford din Europa si se obliga sa aiba in Romania cheltuieli de un miliard de euro in 2012 si sa produca anual 300.000 de autovehicule si tot atatea motoare, a anuntat producatorul, intr-un comunicat.

Ford va exporta aproximativ 90% dintre masinile pe care le va produce anual la Craiova, iar dintre motoare, 70% vor fi destinate pietelor externe, a declarat, intr-un interviu acordat TVR si citat de NewsIn, presedintele Ford Europa, John Fleming.

"Dintre cele 300.000 de automobile, 90% vor fi exportate, ceea ce e benefic pentru economie", a declarat Fleming. "Vom mai produce 300.000 de motoare, cu tehnologie noua, in Craiova, din care 70% vor fi exportate", a adaugat presedintele Ford Europa.

Intrebat ce anume va mai aduce nou Ford in Romania, Fleming a spus: "Credem ca aducem experienta noastra in domeniu. Suntem pe locul intai in lume la productia de tiruri si pe locul trei la productia de vehicule. Putem folosi aceasta experienta, cunostintele noastre, pentru a contribui la dezvoltarea Craiovei".

In plus, John Fleming a spus ca Ford mai poate garanta slujbele existente acolo in acest moment, mergand pana la un numar de 7.000 de angajati, poate mai mult. "Credem ca putem creste productia din Craiova", a adaugat directorul general executiv al Ford Europa.

Legat de partea financiara, Fleming a spus ca pana in 2012, Ford va cheltui peste un miliard de euro pe an in Craiova si in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri