Tata Motors, cel mai mare companie de automobile din India, s-ar putea afla in faza incipienta a evaluarii unei oferte pentru preluarea marcilor Jaguar si Land Rover, detinute, in prezent, de Ford Motor, a relatat ziarul britanic The Daily Telegraph.
Potrivit editiei online de miercuri a cotidianului, compania indiana a cerut consilierilor, in ultimele doua saptamani, sa inceapa evaluarea beneficiilor unei oferte comune pentru Jaguar si Land Rover, pe care gigantul american, aflat intr-o situatie financiara dificila, doreste sa le scoata la vanzare.

In cazul in care s-ar materializa, afacerea ar fi una dintre cele mai mari preluari indiene peste hotare, a mai scris Daily Telegraph, care nu a dezvaluit sursa, potrivit NewsIn.

Grupul Tata a fost implicat, recent, in preluari importante in afara granitelor, printre care si achizitia, in valoare de 6,7 miliarde lire sterline (9,95 miliarde euro), a companiei anglo-olandeza producatoare de otel Corus, prin intermediul Tata Steel.

"Analistii sugereaza ca vanzarea Jaguar si Land Rover ar putea aduce aproximativ 1,5 miliarde dolari grupului Ford. Pe de alta parte, surse apropiate afacerii au spus ca evaluarea unei potentiale oferte a Tata Motors se afla in faza de cercetare si ar putea sa nu duca la o oferta de preluare oficiala a celor doua marci", mai relateaza The Telegraph.

Relatarile mai spun ca se pare ca Tata Motors a semnat, in ultimele zile, un acord de confidentialitate cu Ford. In afara grupului Tata, alti producatori auto ar putea fi interesati sa oferteze. O licitatie oficiala ar putea atrage, de asemenea, fonduri private de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri