Potrivit editiei online de miercuri a cotidianului, compania indiana a cerut consilierilor, in ultimele doua saptamani, sa inceapa evaluarea beneficiilor unei oferte comune pentru Jaguar si Land Rover, pe care gigantul american, aflat intr-o situatie financiara dificila, doreste sa le scoata la vanzare.

In cazul in care s-ar materializa, afacerea ar fi una dintre cele mai mari preluari indiene peste hotare, a mai scris Daily Telegraph, care nu a dezvaluit sursa, potrivit NewsIn.

Grupul Tata a fost implicat, recent, in preluari importante in afara granitelor, printre care si achizitia, in valoare de 6,7 miliarde lire sterline (9,95 miliarde euro), a companiei anglo-olandeza producatoare de otel Corus, prin intermediul Tata Steel.

Citeste si:

"Analistii sugereaza ca vanzarea Jaguar si Land Rover ar putea aduce aproximativ 1,5 miliarde dolari grupului Ford. Pe de alta parte, surse apropiate afacerii au spus ca evaluarea unei potentiale oferte a Tata Motors se afla in faza de cercetare si ar putea sa nu duca la o oferta de preluare oficiala a celor doua marci", mai relateaza The Telegraph.

Relatarile mai spun ca se pare ca Tata Motors a semnat, in ultimele zile, un acord de confidentialitate cu Ford. In afara grupului Tata, alti producatori auto ar putea fi interesati sa oferteze. O licitatie oficiala ar putea atrage, de asemenea, fonduri private de investitii.