Toti cei opt producatori niponi de automobile au anuntat saptamana aceasta o serie de opriri ale productiei, dupa ce Riken Corp, care le furnizeaza segmente de pistoane si elemente ale sistemelor de transmisie, a fost afectata de un cutremur petrecut luni.

Riken a anuntat joi ca va face tot ce este posibil pentru a relua productia partiala saptamana viitoare, dupa ce va termina inspectia si testarea utilajelor. Producatorii de automobile estimeaza ca vor recupera in august pierderile cauzate de intreruperile de acum, iar analistii chestionati de Reuters considera ca nu va exista un impact pe teremen lung la aceste companii.

In afara de intreruperea productiei la trei fabrici de aautomobile, Honda va opri si o linie de productie la o uzina producatoare de motociclete, plus o alta linie de motoare.

Citeste si:

In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, zece persoane si-au pierdut viata, si o serie de case si fabrici din nord-vestul Japoniei au fost afectate.

Toyota, cel mai mare producator nipon de automobile, a oprit saptamana aceasta 36 de ore productia la toate cele 12 fabrici din Japonia.