BMW cumpara fabricantul de motociclete Husqvarna

Producatorul german de masini premium si motociclete BMW achizitioneaza fabricantul de motociclete Husqvarna de la compania italiana MV Agusta SpA pentru a-si extinde gama de motociclete de categorie usoara si sport

Prin aceasta achizitie concernul german doreste sa-si intareasca divizia proprie de motociclete peste nivelul actual. Contractul dintre cei doi producatori a fost semnat pe19 iulie in Italia si va fi valid dupa aprobarea autoritatilor europene anti-trust. Valoarea contractului nu a fost facuta publica.

BMW a precizat ca planuieste ca fabrica de motociclete Husqvarna sa functioneze ca o marca independenta si sa pastreze facilitatile companiei din regiunea Varese, din nordul Italiei.

Divizia moto a BMW a vandut anul trecut peste 100.000 de motociclete. Fabrica a produs doar motociclete de capacitate mare, de peste 500 centimetri cubi, ce au generat vanzari de 1,27 miliarde de euro in 2006.

Husqvarna este o divizie a concernului italian Agusta. Compania suedeza Husqvarna a fost preluata in anul 1986 de italieni si producea mai mult motociclete de teren. Anul trecut, Husqvarna a produs aproximativ 12.000 de motociclete cu motoare intre 125 centimetri cubi si 610 centimetri cubi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri