Mazda estimeaza ca va vinde in Romania pana la sfarsitul lui 2008 aproximativ 250 de masini de teren CX-7, model pe care constructorul nipon il va lansa pe piata in septembrie

Modelul va fi disponibil in doua versiuni de echipare: Challenge – versiunea de baza – va fi la vanzare incepand din decembrie, la un pret de 30.300 euro, iar versiunea mai echipata – Revolution – incepand din septembrie, la pretul de 32.700 euro (preturi cu toate taxele incluse). Producatorul estimeaza ca 90% dintre masini vor fi varianta Revolution, iar restul, Challenge. Mazda a primit 60 de pre-comenzi in Romania, iar vanzarile cumulate in Japonia si SUA au fost de 30.000 de unitati, pana la sfarsitul lunii mai. CX-7 va fi propulsat pe piata romaneasca de un motor pe benzina de 2,3 litri si 258 de cai putere.

Mazda a demarat productia lui CX-7 la uzina din Hiroshima in februarie 2006, iar comercializarea a inceput in primavara anului trecut pe piata japoneza. Modelul a fost prezentat in premiera mondiala la salonul auto de la Los Angeles in ianuarie 2006, iar pe piata romaneasca va concura cu masini precum Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Outlander, sau Honda CR-V.

Producatorul japonez Mazda estimeaza ca va vinde per total, anul acesta, 1.250 de masini in Romania, de peste trei ori mai mult decat in 2006, si previzioneaza ca, peste trei ani, va avea 1,7% din piata masinilor de import, dupa ce in 2006 a avut 0,3%.

Japonezii estimeaza ca vor incheia anul 2007 cu o cota de 1,2 - 1,4% din piata masinilor de import in Romania, tara pe care o considera ca avand cel mai mare potential de crestere din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Mazda ofera detalii despre planurile de electrificare a gamei