Grupul Nissan, controlat de compania franceza Renault SA. a raportat un profit operational de 148,4 miliarde yeni (1,23 miliarde dolari), pentru perioada aprilie-iunie, putin sub estimarile unui grup de analisti care, chestionati de Reuters, au mizat pe un profit operational trimestrial de 152,6 miliarde yeni.

Profitul net obtinut in aceasta perioada a scazut cu 16% pana la 92,3 miliarde yeni, comparatia facuta cu aceeasi perioada a anului trecut fiind una dificila deoarece atunci beneficia de un regim de impozitare extrem de scazut.

Carlos Ghosn, director executiv al grupurilor Nissan si Renault, a avertizat investitorii in cursul lunii trecute ca rezultatele din primul trimestru vor fi mai slabe din cauza reducerii vanzarilor de SUV-uri si alte camioane usoare din Statele Unite ale Americii, piata sa cea mai profitabila.

Citeste si:

Cu toate acestea, Nissan se asteapta sa fie singura companie nipona de top producatoare de automobile care va raporta o scadere a profitului operational.

Grupurile rivale Toyota Motor Corp. si Honda Motor Co. vor anunta o crestere a profitului datorita aprecierii yenului, reducerii costurilor si a vanzarilor substantiale.

Pentru anul fiscal ce va lua sfarsit la data de 31 martie, Nissan a mentinut estimarile de profit operational, de 800 miliarde yeni, profitul net fiind asteptat a se ridica la 480 miliarde yeni.