Honda Motor, al doilea producator auto ca marime din Japonia, a anuntat o noua estimare a profitului anual, dupa ce cererea de automobile economice a crescut pe piata americana si scaderea yenului in raport cu dolarul au generat o crestere a profitului semestrial cu 16%.

Venitul net pentru anul care se va incheia in luna martie 2008 va fi de 5,2 miliarde de dolari , fata de 4,7 miliarde de dolari, cel stabilit in martie 2007, declara surse din cadrul companiei. De asemenea, profitul inregistrat in primul trimestru a fost de 1,38 miliarde de dolari.

Marca a reusit aceasta performanta, atragand clientii fideli brandurilor General Motors si Ford de pe piata americana, mai ales datorita modelelor Civic si CR-V, care ofera o autonomie sporita si performante superioare. Paritatea scazuta a yenului in raport cu monedele de pe principalele piete pe care Honda isi desfasoara activitatea a generat in primul trimestru un profit operational suplimentar de 420 milioane de dolari.

Vanzarile de autovehicule ale grupului Honda au crescut in perioada aprilie-iunie cu 5,6 % , totalizand 946.000 de unitati. Cresterea a fost posibila datorita plusului de 9,5% inregistrat la vanzarile din afara Japoniei, ce au anihilat neutralizat efectul scaderii cererii pe piata autohtona cu 12,8%. Compania va lansa o noua versiune a sedanului Accord, model emblematic si nava amiral in materie de vanzari pentru japonezi. Aceasta noua generatie va aduce si tehnologia hibrida, mai spun specialistii din industria auto.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si