Venitul net pentru anul care se va incheia in luna martie 2008 va fi de 5,2 miliarde de dolari , fata de 4,7 miliarde de dolari, cel stabilit in martie 2007, declara surse din cadrul companiei. De asemenea, profitul inregistrat in primul trimestru a fost de 1,38 miliarde de dolari.

Marca a reusit aceasta performanta, atragand clientii fideli brandurilor General Motors si Ford de pe piata americana, mai ales datorita modelelor Civic si CR-V, care ofera o autonomie sporita si performante superioare. Paritatea scazuta a yenului in raport cu monedele de pe principalele piete pe care Honda isi desfasoara activitatea a generat in primul trimestru un profit operational suplimentar de 420 milioane de dolari.

Vanzarile de autovehicule ale grupului Honda au crescut in perioada aprilie-iunie cu 5,6 % , totalizand 946.000 de unitati. Cresterea a fost posibila datorita plusului de 9,5% inregistrat la vanzarile din afara Japoniei, ce au anihilat neutralizat efectul scaderii cererii pe piata autohtona cu 12,8%. Compania va lansa o noua versiune a sedanului Accord, model emblematic si nava amiral in materie de vanzari pentru japonezi. Aceasta noua generatie va aduce si tehnologia hibrida, mai spun specialistii din industria auto.