Grupul Ford Motor a obtinut un profit peste asteptari in al doilea trimestru al anului, dupa sapte trimestre de pierderi si reduceri de costuri si a reusit o redresare a operatiunilor auto de baza, ceea ce a condus la aprecierea actiunilor companiei, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Ford, care se afla in cursul unui plan de restructurare, care include inchiderea a 16 uzine si desfiintarea a pana la 45.000 de locuri de munca, a afisat, joi, un profit net trimestrial de 750 milioane dolari, respectiv de 31 centi pe actiune, fata de o pierdere de 317 milioane dolari, echivalentul a 17 centi pe actiune, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul operational a fost de 13 centi pe actiune. Aceste rezultate au fost cu mult peste media previziunilor pe Wall Street, care anuntau pierderi de 37 centi pe actiune, mai scrie Reuters. Raportul pozitiv pentru trimestrul al doilea a marcat primul profit inregistrat de Ford din al doilea trimestru al lui 2005 si primul profit din operatiunile de baza din primul trimestru al anului 2005.

Actiunile Ford s-au apreciat cu 3,5%, pana la 8,25 dolari pe actiune, fata de 7,97 dolari la incheierea sesiunii de miercuri de la bursa new-yorkeza. Compania cu sediul la Dearborn, in statul american Michigan, a obtinut un venit de 44,2 miliarde dolari in al doilea trimestru din 2007, fata de 41,9 miliarde dolari in perioada similara a anului trecut.

Compania a anuntat ca, in prezent, evalueaza "in detaliu" vanzarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover. Al doilea producator de masini american a mai precizat ca aplica o revizuire a strategiei pentru Volvo, care ar trebui sa se incheie la sfarsitul acestui an.

Profitul surprinzator de ridicat obtinut de Ford ar putea complica negocierile Ford cu sindicatul United Auto Workers, care au inceput in aceasta saptamana. Producatorul de masini incearca sa scada costurile salariale pana la nivelul celor pe care le au producatorii japonezi are opereaza in Statele Unite.

Vanzarile Ford in SUA in al doilea trimestru au scazut cu 9%, deoarece producatorul auto s-a reprofilat, de la vanzarea in numere mici catre livrarea de masini pentru companiile de inchiriere auto.Ford a mai anuntat ca evolueaza catre un profit consistent din operatiunile auto pana in 2009.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri