Compania britanica Bentley Motors, parte a grupului Volkswagen AG, a anuntat un profit operational record pentru prima jumatate a lui 2007, de 85 milioane euro.

Volumul vanzarilor a inregistrat, de asemenea, o crestere, pastrand acest trend pentru al patrulea an consecutiv.

In primul semestru din 2007 producatorul din Crewe a raportat o crestere a vanzarilor de 18,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, 5.600 de unitati gasindu-si un proprietar. Cifra de afaceri a britanicilor s-a ridicat la 739 milioane euro, cu 24% mai mult decat cea inregistrata in perioada ianuarie – iunie 2006.

Martie a reprezentat pentru marca de lux luna cea mai prolifica din istorie din punct de vedere al vanzarilor, 1.200 de clienti devenind posesori de Bentley. Modelele cu cel mai mare succes au fost GTC si Brooklands, viitorul aratand destul de roz pentru britanici.

Conform surselor din cadrul companiei, pietele care au contribuit la cresterea economica a Bentley Motors au fost cele mature: Germania, Marea Britanie si Statele Unite, dar si cele emergente reprezentate de Rusia si China.

Extinderea gamei cu decapotabila Continental GTC si introducerea noului Azure vor oferi, de asemenea, perspective marete pentru vanzarile acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault anunţă blocarea creșterii de producție în România
Setari Cookie-uri