General Motors, cel mai important producator american de automobile, a anuntat cresterea profitului pentru al treilea trimestru consecutiv, pe fondul cresterii marcii pe piata americana si europeana, dar si al reducerii semnificative a costurilor, relateaza Bloomberg.
Concernul din Detroit a afisat pentru Q2 un profit de 891 milioane de dolari (circa 650 milioane de euro). Performanta este cu atat mai remarcabila, cu cat anul trecut in aceeasi perioada compania inregistrase pierderi de 3,4 miliarde dolari. Acest rezultat a depasit cu 100% estimarile specialistilor si a produs o crestere de 8,4 procente la bursa a cotatiei actiunilor G.M.

Pe piata autohtona, americanii au fost foarte aproape de a trece pe plus la capitolul profit, atenuandu-si pierderea de 3,95 miliarde dolari inregistrata in Q2 anul trecut, pana la valoarea de 39 milioane dolari.

General Motors a inregistrat profit pe trei din cele patru piete in care isi desfasoara activitatea. In Europa in acest trimestru compania a obtinut un profit de 217 milioane dolari, o situatie mult imbunatatita fata de pierderile in valoare de 39 milioane dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. In America Latina, Africa si Orientul Mijlociu profitul cumulat a crescut cu 53%, atingand 213 milioane dolari. In Asia s-a inregistrat o scadere cu 40 % a profitului trimestrial pana la 227 milioane dolari.

Vanzarile de autovehicule in acest trimestru au scazut cu 7 procente in SUA, in timp ce cresteri de 8,7%, 4,7%, 20% s-au inregistra in Asia, Europa si respectiv America Latina, Africa si Orientul Mijlociu. La nivel global, numarul de unitati livrate s-a ridicat la 2,41 milioane, americanii reusind sa isi redobandeasca pozitia de lider pe vanzari, ocupata de Toyota semestrul trecut.

Revirimentul financiar al gigantului american a fost posibil datorita reducerii masive de costuri. Rick Wagoner, aflat la conducerea grupului, a dispus reducerea cheltuielilor de sanatate si a cheltuielior de productie pentru a trece peste perioada nefasta de doi ani in care s-au inregistrat numai pierderi. Pentru a face fata concurentului direct Toyota, compania va negocia cu sindicatul muncitorilor din industria auto posibilitatea unor alte reduceri legate de contributiile pentru salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri