Noul sef al Chrysler, numit in functie luni de catre actionarul majoritar al producatorului american de autovehicule, Cerberus, a refuzat sa isi dezvaluie pachetul salarial, dar a precizat ca remuneratia sa va fi in functie de progresele facute de compania catre redresare

Robert Nardelli a fost foarte criticat pentru salariul si pentru platile compensatorii, apreciate ca excesive, primite la plecarea de la conducerea retailerului Home Depot. Acesta a spus ca spera ca salariul propriu sa nu devina o problema in negocierile contractuale intre Chrysler si uniunile sindicale.

"Ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa fiu un factor perturbator in cadrul noii companii Chrysler", a spus Nardelli, la o conferinta desfasurata la sediul companiei. Nardelli a spus ca planul deja stabilit de restructurare a Chrysler este adecvat, dar a adaugat ca, fiind o companie privata, producatorul auto va incerca sa vanda repede unele active, concentrandu-se pe lichiditati, nu pe castigurile raportate.

Presedintele si fostul director al Chrysler, Tom LaSorda, impreuna cu reprezentantii Cerberus au spus ca noul actionariat al companiei ii va permite acesteia sa se concentreze pe cresterea durabila. O detinere de 80% din capitalul Chrysler a fost vanduta fondului de investitii Cerberus Capital Management de catre compania-mama DaimlerChrysler, printr-o intelegere in valoare de 7,4 miliarde euro, incheiata la sfarsitul saptamanii trecute.

Al treilea producator american de autovehicule a inregistrat pierderi de 680 milioane dolari anul trecut si a anuntat ca va continua sa afiseze pierderi pana in 2008, pe masura ce isi pune in aplicare planul de restructurare, prin reducerea a 13.000 de locuri de munca si inchiderea unei uzine de asamblare a modelului sport Dodge Durango, care a avut vanzari slabe.

Numirea in functie a lui Nardelli, care a suprins analistii si pe multi dintre angajatii Chrysler, a intervenit in timpul unor negocieri cruciale intre sindicatele unite ale angajatilor din industria auto si producatorii americani, printre care si Chrysler.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
UPDATE Circulaţia tramvaielor 41, reluată în zona Podului Grant
Setari Cookie-uri