Peugeot cheama in service 240.000 de unitati 307

Producatorul francez Peugeot va chema pentru o verificare 240.000 de unitati din gama 307 in cursul lunii septembrie. Cauza acestei decizii a grupului francez ar putea fi o posibila defectiune la sistemul ABS si la cel de control al stabilitatii.

Modelele, vizate de aceasta revizie neasteptata, sunt cele aparute intre anii 2003 si 2006, esantionul cel mai mare, de 80.000 de unitati, fiind din Germania. Paradoxal nu au fost chemate pentru inspectie automobilele din Franta iar pentru celelalte tari nu au fost date publicitatii date statistice.

Aceasta masura are un caracter preventiv, conform purtatorului de cuvant Martine Faucon citata de International Herald Tribune. Defectele constatate la anumite modele ar putea genera scurtcircuite la sistemele de siguranta activa. O evaluare a costurilor implicate de aceasta actiune nu a fost facuta inca publica.

Anul trecut Peugeot , membru al grupului PSA Peugeot Citroen SA, a chemat in service 10.500 de modele din aceeasi gama, produse in Franta pentru piata din Danemarca, pentru o presupusa eroare a sitemului de control al stabilitatii responsabil cu dispunerea fortei de franare pe fiecare roata in timpul manevrelor de urgenta.

Examinarea modelelor din Danemarca a scos la iveala riscul de incendiu iminent la doua automobile datorata scurtcircuitelor detecate la sistemele electrice. Peugeot a invocat conditiile meteo extreme specifice tarilor nordice pentru aceste defectiuni.

In 2005 acelasi producator a dat de inteles ca rechemarea unui numar de 60.000 de unitati pentru o verificare suplimentara s-a efectuat datorita conditiilor meteo neprielnice si a sarii excesive de pe soselele din Scandinavia. In acel an in partea nordica a continentului s-au inregistrat noua incendii la modelele din gama 307


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri