Volkswagen si Apple planuiesc un iCar

Cel mai important producator auto din Europa, Volkswagen se afla in discutii cu producatorul de computere Apple pentru colaborarea la producerea unui automobil de clasa mica. iCar-ul va beneficia de tehnologia germana si de ultimele solutii digitale derivate din cele oferite de catre americani pe laptop-uri .

C.E.O.-ul Apple, Steve Jobs si cel al Volkswagen, Martin Winterkorn, s-au intalnit zilele trecute in California pentru a negocia detaliile unui eventual parteneriat intre cei doi giganti din domenii diferite, conform purtatorului de cuvant al constructorului din Wolfsburg, Hans-Gerd Bode. Discutiile sunt doar in faza incipienta, materializarea proiectului fiind destul de indepartata. O declaratie oficiala a reprezentantilor Apple nu a fost dat publicitatii.

Expertii auto considera ca un asemenea produs ar putea avea un succes rasunator in randul tinerilor, un segment in care produsele Apple si automobilele de clasa mica sunt foarte populare, conform revistei germane Capital.

Apple nu ar fi la prima colaborare cu companiile din industria auto, americanii conlucrand cu majoritatea constructorilor pentru implementarea unor solutii care sa asigure comunicarea intre iPod si si sistemele audio din masina.

Producatorii din tot mai multe sectoare se orienteaza catre parteneriate cu companii din domeniul auto in ultima perioada, speculand potentialul fidelizarii clientilor din alte domenii.

Ford va oferi ca optiune, incepand cu aceasta toamna, un multifunctional dezvoltat de Microsoft, care va ingloba sistemul de navigatie, sistemul de sunet si care va controla majoritatea functiilor automobilului. Sistemul denumit, Sync, va permite comunicarea pasagerilor cu playerul digital, cu climatizarea si cu telefonul prin intermediul comenzilor vocale si chiar va recita mesajele primite pe telefonul soferului cu voce tare, astfel incat acesta sa se concetreze asupra drumului. Pretul pentru acest “copilot digital” va fi de 395 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri