Ofiicialii romani spera ca negocierile dintre AVAS si Ford Motor, gigantul auto american, pentru tranzactionarea uzinei Automobile Craiova, sa se finalizeze in cursul acestei saptamani, conform Automotive News Europe.

Luna trecuta, Ford a inaintat o oferta pentru 72,4% din drepturile de proprietate aferente fostei unitati de productie Daewoo. In momentul demararii negocierilor se astepta ca semnarea contractului sa se realizeze pana la data de 1 septembrie.

Presedintele AVAS, citat de Automotive News Europe, Teodor Atanasiu prevede ajungerea la un acord in cursul acestei saptamani. Oficialul nu a precizat insacare vor fi veniturile statului rezultate in urma tranzactiei.

Ford planuieste sa investeasca 675 de milioane de euro in unitatea de productie de la Craiova. In urma infuziei de capital capacitatea de productie va fi largita la 300.000 de unitati, iar numarul angajatilor uzinei va creste de la 3.900, de muncitori in prezent, pana la 7.000, putand ajunge chiar la 9.000 in urmatorii ani.

Multi producatori din domeniul auto si-au indreptat privirea spre Romania dupa 1 ianuarie 2007, atrasi de potentialul industrial al tarii, costurile reduse cu forta de munca si politica fiscala favorabila. Astfel, pe langa Renault si Ford, si americanii de la G.M. s-au aratat interesati de deschiderea unei unitati de productie in zona Clujului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment
Setari Cookie-uri