Ford ar putea produce in uzina de la Craiova noua generatie a modelului Fiesta, masina care va fi prezentata la salonul auto de la Frankfurt sub forma unui concept numit Verve, scrie cotidianul britanic The Times in editia sa electronica.
Presedintele Ford Europa, John Fleming, a declarat ca procesul de preluare a fabricii de la Craiova este avansat si ca mai sunt doar cateva aspecte de pus la punct. Anuntul incheierii privatizarii ar putea veni la jumatatea lunii septembrie, relateaza publicatia citata.

John Fleming a spus ca adaptarea fabricii de la Craiova pentru productia modelor Ford ar putea dura intre 12 si 15 luni de la preluare, a mai scris The Times.

Presedintele Ford Europa, John Fleming declara la jumatatea lunii iulie, intr-un interviu acordat postului public de televiziune - TVR, ca Ford intentioneaza sa fabrice, exclusiv in Romania, la uzina de la Craiova, un nou model de autoturism aflat in prezent in curs de proiectare in Germania si Marea Britanie.

"Nu va fi conceput in Romania. Este in curs de proiectare acum in Germania si in Marea Britanie, unde ne proiectam toate masinile, dar cu siguranta va fi produs aici si vom profita de cunostintele disponibile la Craiova pentru a realiza acest lucru", a spus presedintele Ford Europa.

Ford Motor Company a fost singurul ofertant pentru preluarea Automobile Craiova, dupa ce General Motors (GM) si Renault s-au retras. Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale au putut fi depuse pana pe 5 iulie.

Ford s-a angajat sa faca investitii directe de 675 milioane euro la Craiova pentru retehnologizarea si modernizarea uzinei. Compania americana spune ca va transforma uzina intr-una din cele mai importante unitati de productie Ford din Europa si se obliga sa aiba in Romania cheltuieli de un miliard de euro in 2012 si sa produca anual 300.000 de autovehicule si tot atatea motoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri