Porsche doreste 51 % din actiunile VW

Grupul german auto, Porsche A.G., urmareste sa devina actionar majoritar la Volkswagen, prin detinerea a 51% din drepturile de proprietate, incepand cu anul 2008, conform saptamanalului german Der Spiegel .

Purtatorii de cuvant ai Porsche nu au confirmat stirile aparute in presa germana, intr-o declaratie anterioara reprezentantii companiei chiar au sutinut ca achizitionarea a inca 20% din actiunile VW nu intra in prioritatile grupului, Porsche detinand in acest moment 31%.

Surse de pe piata de capital germana, citate de Der Spiegel, sustin ca Porsche cumpara in acest moment certificate options pentru a si mari participatia la capitalul Volkswagen. Este de asteptat ca pana la inceputul anului viitor Porsche sa depaseasca o cota de 50% din capitalul VW.

Producatorul de autoturisme sportive urmareste prin devenirea actionarului majoritar sa profite de experienta VW in crearea modelelor cu emisii reduse. In prezent emisiile celui mai ecologic model Porsche, Cayman, se ridica la 222 g/km de CO2 in timp ce SUV-ul Cayenne Turbo emite nu mai putin de 358 g/km.

Actiunile VW au crescut cu 14% in ultima luna, depasind media pe sector care s-a depreciat cu 3%, in mare parte datorita interesului sporit manifestat de Porsche pentru acestea. Cei de la Porsche se orienteaza catre titlurile detinute de Lower Saxony, desi ambele parti au negat o potentiala tranzactie


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Porsche pregateste o versiune plug-in hybrid pentru Cayenne Coupe
Setari Cookie-uri