Salonul International de Automobile Bucuresti 2007, desfasurat in perioada 5-14 octombrie, se anunta cel mai important eveniment expozitional organizat in Romania. Ajuns la cea de-a sasea editie, salonul se va desfasura intr-o locatie noua, in apropierea Aeroportului Henri Coanda, in incinta Metro Otopeni.
Suprafata expozitionala se va ridica la 50.000 de mp, cu 30% mai extinsa decat in anii precedenti si va fi impartita in trei zone, doua acoperite, in care vor fi expuse standurile auto-moto, precum si cele de accesorii si echipamente, in timp ce suprafata in aer liber va fi destinata autoutilitarelor. Numarul standurilor se va ridica la circa 200, dintre care 35 vor fi rezervate constructorilor auto prezenti pe piata din Romania. De organizarea evenimentului se va ocupa compania franceza AMC Promotion, care a organizat si Salonul International de la Paris.

In cadrul conferintei de presa ce a prefatat SIAB-ul, presedintele AMC Promotion, Thierry Hesse, a declarat ca toate grupurile auto de pe piata din Romania au confirmat prezenta la eveniment, din cadrul PSA lipsind insa marca Peugeot. Reprezentantii romani ai producatorului din Sochaux, au refuzat invitatia de a expune la SIAB 2007, din cauza locatiei, considerata a fi neadecvata pentru o expozitie auto.

Mai mult, Hesse a precizat ca salonul va consemna numai putin de 100 de premiere auto in acest an, nedivulgand insa detalii despre surprizele pregatite de fiecare expozant. Porsche Romania va beneficia de spatiul cel mai generos, modelele grupului fiind prezentate pe o suprafata de 3.000 mp.

Organizatorii asteapta un numar de 300.000 de vizitatori pentru aceasta editie, portile complexului expozitional fiind deschise intre orele 10 si 20, iar pretul unui bilet de 15 lei. Pentru a atrage acest numar de vizitatori, AMC Promotion, a alocat un buget de promovare cu 30% mai consistent comparativ cu editia din 2005, campania desfasurandu-se prin intermediul mai multor spoturi video si radio si printuri expuse in zonele de maxima afluenta ale Bucurestiului.

Facilitatile oferite publicului includ 2500 de locuri de parcare pentru vizitatori, accesul putand fi facut si cu ajutorul celor sapte linii RATB care pleaca de la Piata Presei, Piata Victoriei si Piata Unirii si au ca destinatie finala Metro Otopeni. Pentru cei care si-au achizitionat biletul de intrare in avans transportul pe aceste linii va fi gratuit.

Brent Valmar, presedintele Apia si directorul general Porsche Romania, vede ca oportuna schimbarea locatiei, argumentand prin nemultumirile pe care producatorii si le-au manifestat in anii trecuti fata de spatiul insuficient in raport cu necesitatile expozitionale. De asemenea, Valmar a precizat ca in 2005 grupul pe care il conduce a expus doar 60% din modelele disponibile pentru a fi prezentate la salon.

Thieryy Hesse a declarat ca se doreste crearea unei locatii traditionale pentru desfasurarea SIAB-ului si in anii urmatori. In acest an, conform reprezentantilor AMC Promotion, in ciuda suprafetei extinse, nu au putut fi satisfacute in totalitate nevoile de spatiu ale expozantilor, urmarindu-se pentru editiile viitoare acoperirea unei suprafete mai genereoase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri