Inalta curte de apel din Seul a invalidat joi pedeapsa de trei ani de inchisoare la care a fost condamnat in februarie patronul principalului producator de automobile din Coreea de sud, Hyundai Motor, Chung Mong-koo, in cadrul unui vast scandal de coruptie, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Acest tribunal a decis aplicarea unei simple pedepse cu suspendare, oficialul coreean fiind nevoit sa presteze munca in folosul comunitatii. Printre aceste activitati se vor numara interventii publice si articole privind necesitatea respectarii legislatiei in cadrul sectorului de afaceri.

Tribunalul a cerut responsabilului coreean, in varsta de 69 de ani, sa isi respecte promisiunea de a cheltui aproximativ un miliard de dolari pentru operatiuni de caritate.

Chung Mong-koo a fost condamnat in februarie la trei ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri si abuz de incredere.

Oficialul coreean si-a recunoscut vinovatia in ceea ce priveste deturnarea a unei sume de 90 miliarde won (96 milioane dolari), prin intermediul unor falsi contabili. Suma a fost folosita pentru a mitui politicieni si alti responsabili.

Procurorii au cerut o pedeapsa de sase ani de incarcerare, insa avocatii lui au pledat pentru reducerea pedepsei, argumentand ca o astfel de condamnare ar putea afecta viitorului unuia dintre pilonii de sustinere a economiei sud-coreene.

Mai multi inalti oficiali ai companiei, precum si o serie de bancheri, au fost deja condamnati in cadrul acestui scandal, a carui amploare afectand chiar si anumiti responsabili guvernamentali.

Problemele judiciare ale patronului au intarziat deja exitenderea grupului in Europa si Statele Unite ale Americii. Planurile companiei au mai fost afectate de poblemele fiului directorului Hyundai, M. Chung, sef al filialei Kia Motors Corp.

Obiectivul asumat de Chung la preluarea Hyundai in 1999 a fost ridicarea grupului sud-coreean pana pe pozitia a cincea pe plan mondial in clasamentul constructorilor de automobile, prin ameliorarea calitatii produselor. Hyundai este a saselea producator mondial de automobile si controleaza aproximativ 70% din piata nationala de automobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si