Volkswagen, al patrulea producator mondial de autoturisme, a comunicat joi ca urmeaza sa concedieze peste un sfert din angajatii din Statele Unite, odata cu mutarea sediului din Detroit in zona Washinghton DC.

Volkswagen a mai anuntat un plan in cinci etape de a restructura operatiunile pe cea mai mare piata de autovehicule. Compania urmeaza sa dezvolte modele noi pentru cuparatorii americani, sa schimbe pozitionarea marcii si sa modifice reteaua de vanzari, potrivit NewsIn.

Grupul Volkswagen nu a prezentat in acest an datele referitoare la America de Nord, insa in 2006 si-a redus pierderile operationale la 607 milioane euro (829 milioane dolari), fata de pierderile de 866 milioane euro inregistrate in anul precedent.

In Detroit vor ramane doar 600 de angajati, in timp ce alti 400 vor lucra in noul sediu de pe coasta de est a Statelor Unite. Cele 400 de locuri de munca ramase vor fi desfiintate, arata un comunicat emis de Volkswagen.

Companiile Volkswagen America, Audi America, Audi Financial Services si Volkswagen Credit isi vor muta sediile, din luna aprilie a anului viitor, in Herndon, statul Virginia, in apropierea Districtului Columbia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Investiție de 100 MIL. euro în compania Bolt
Setari Cookie-uri