Guvernul va aproba, in sedinta de guvern de astazi, proiectul de act normativ al contractului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu investitorul Ford Motors Company, urmand ca miercuri, la Salonul Auto de la Frankfurt, sa fie semnat contractul, au declarat pentru NewsIn reprezentantii AVAS.
Membrii Comisiei de privatizare si reprezentantii Ford au discutat, luni, ultimele detalii ale contractului care va fi aprobat de executiv, in cursul zile de azi, printr-un act normativ. Presedintele Comisiei, Sebastian Vladescu, a anuntat ca cele doua parti intentioneaza sa finalizeze negocierile cat mai curand, astfel incat contractul sa poata fi semnat la Salonul International Auto de la Frankfurt. In ultimele doua zile, discutiile au avansat foarte mult, fapt care face posibila semnarea contractului miercuri.

La ceremonia de semnare vor participa premierul Calin Popescu Tariceanu si membrii Comisiei de privatizare: Sebastian Vladescu, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, Lazslo Gyerko, vicepresedintele AVAS, Mihai Voicu, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Flavius Pop, director general AVAS.

Comisia de privatizare a societatii Automobile Craiova SA a deschis, vineri, oferta financiara finala, imbunatatita si irevocabila a singurului investitor inscris in procesul de privatizare, Ford Motors Company, in suma de 57 milioane euro, dupa ce anterior a deschis si oferta financiara initiala, depusa pe 5 iulie 2007, de 55 milioane euro. Oferta financiara finala prevede faptul ca Ford va restructura companiile Automobile Craiova, Daewoo Automobile si Mecatim Craiova, in sensul transferarii activelor conexe selectate din cele trei societati intr-o entitate nou creata.

Negocierile pentru privatizarea Automobile Craiova au debutat pe 18 iulie, dupa ce Ford a inaintat oferta tehnica pe 5 iulie.

Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale au putut fi depuse pana pe 5 iulie.

Automobile Craiova are un capital social de 39.783.166 lei si este unicul actionar cu drept de vot la Daewoo Automobile Romania, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania. Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.

Actionarii Automobile Craiova SA sunt: AVAS cu 72,4%, SIF Oltenia cu 22% si altii cu 5,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri