Producatorul german de automobile Volkswagen planuieste dezvoltarea unui model de clasa mica, cu motor dispus pe puntea din spate, conform publicatiei germane, Automobilwoche.
Surse din cadrul companiei, citate de aceeasi publicatie, au dezvaluit ca CEO-ul Martin Winterkorn urmareste introducerea unui nou model mini cu 4 usi, bazat pe viitoarea platforma denumita de producator, New Small Car (NSF).

Proiectul, codificat sub indicativul F 07, se va materializa intr-un concurent pentru accesibila Toyota Aygo, disponibila de asemenea in 4 usi.

Producatorul german prospecteaza piata pentru introducerea unui MPV de dimensiuni compacte si a unui model cabrio, dezvoltate tot pe aceeasi paltforma. Lansarea acestei platforme si implicit intrarea in productie a noilor modele, nu este prevazuta, insa, inainte de 2011.

Minicarul va dispune de 4 locuri si va costa pe pietele vestice in jur de 8.000 de euro. Pentru pietele emergente va exista o versiune foarte austera, cotata la doar 2.000 de euro, pret imbatabil pentru un automobil nou.

Noul model va avea o lungime de 3.55 metri, iar interiorul va fi similar cu cel de la versiunile de baza Lupo, fiind axat pe functionalitate si ergonomie si mai putin pe confort si lux.

In cadrul salonului de la Frankfurt producatorul va expune un concept, ce va prefata noile modele de clasa mica, elaborate pe platforma NSF.
Conceptul va purta denumirea de Up, care reprezinta de fapt literele de la mijlocul numelui modelului Lupo. Un artificiu similar au folosit germanii si in alegerea numelui pentru conceptul Iroc, o interpretare moderna a Scirocco-ului, ce va intra in viitor in productie pe aceeasi platforma cu Golf.

Locatia unde noile modele vor intra in productie va fi decisa in 2008, uzina din Bratislava fiind favorita pentru preluarea noii game de modele. In prezent reprezentantul german pe segmentul mini este Fox. Modelul nu se bucura insa de succesul scontat si producatorul din Wolfsburg se gandeste tot mai serios la un succesor. In incercarea de a impulsiona vanzarile pentru acest model, VW va scoate o editie speciala denumita Fresh in luna octombrie, ce va benficia de reduceri substantiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri