Directorul general al companiei, Wendelin Wiedeking, le-a spus reporterilor cu ocazia salonului auto de la Frankfurt, ca Porsche are optiuni de a-si mari "semnificativ" pachetul de 31% pe care il detine la Volkswagen, dar a refuzat sa spuna daca optiunile ar fi de ajuns pentru ca Porsche sa devina actionar majoritar.

Veniturile au crescut in anul fiscal precedent cu 3,4%, pana la 7,4 miliarde euro (10,20 miliarde dolari), in timp ce vanzarile de automobile au crescut cu 0,7%, ajungand la 97,515 unitati.

Reprezentantii Porsche cred ca vor atinge nivelul record de vanzari din anul precedent si in anul fiscal 2007-2008, reamintind ca prima crestere semnificativa a vanzarilor va fi in 2009, cand va incepe comercializarea noului model Panamera.

Directorul general a spus ca Porsche nu intentioneaza sa isi majoreze participatia la producatorul Volkswagen inainte de decizia din acest an a Inaltei Curti Europene, care probabil va vota impotriva legii Volkswagen, prin care compania Porsche nu poate sa-si exercite mai mult de 20% din drepturile de vot.