Fabricantul de ATV-uri Polaris va investi intr-o uzina in Romania sau Bulgaria

Compania americana Polaris Industries Inc., care produce ATV-uri (all-terrain vehicles), vehicule de zapada si motociclete, va investi 50 milioane de euro intr-o fabrica de snowmobile care va fi ridicata in Romania sau Bulgaria, relateaza Reuters, citandu-l pe directorul companiei pe Romania.

Polaris va angaja pana la 800 de oameni in noua fabrica. Aproximativ 80% din productie, estimata la 60.000 de unitati pe an, va fi exportata catre alte state membre UE.

“Vom investi 50 de milioane de euro in Romania sau Bulgaria, dar decizia finala va fi luata in noiembrie”, a declarat directorul Polaris Industries pe Romania, Bulgaria si Moldova, Bogdan Gheorghiu.

Reprezentantul companiei Polaris a precizat ca ridicarea fabricii va incepe in a doua jumatate a anului 2008. Cifra de afaceri anuala prognozata este de 250 milioane de euro, anunta NewsIn.

Fabrica ar trebui sa fie inceapa sa produca in a doua jumatate a anului 2009. Amplasamentul fabricii va fi ales in functie de infrastructura, conditii de munca si de receptivitatea autoritatilor locale. Polaris va avea dealeri in Sofia, Plovdiv, Varna, Burgas, Veloko Tarnovo si Stara Zagora pana la sfarsitul lui 2008, potrivit Dnevnik.

Compania americana Polaris Industries si-a inceput activitatea in 1954, cand a produs primul snowmobil. Apoi compania a inceput sa produca si ATV-uri (in 1985). Zece ani mai tarziu compania a produs primul vehicul care destinat mersului pe apa (watercraft). In 1997 Polaris a inceput fabricarea masinii de teren Ranger, iar un an mai tarziu compania a inceput sa produca motocicletele Victory. In 2006 compania a avut vanzari de 1,7 miliarde de dolari.

Compania Polaris Industries este listata la bursa de valori din New York cu simbolul "PII". Pana in 2009 compania vrea sa aiba vanzari de 2,2 miliarde dolari si un venit net de 150 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri