Grupul PSA Peugeot Citroen ar putea colabora cu grupul Daimler si cu grupul german BMW in cadrul unui program de dezvoltare de motoare pe benzina de mic litraj, potrivit directorului executiv al grupului francez, Christian Streiff, scrie ziarul german Die Zeit, potrivit NewsIn.

PSA deja colaboreaza cu BMW pentru motoarele care echipeaza masinile marca Mini. Deasemenea Peugeot Citoroen colaboreaza cu Ford pentru o gama de motoare diesel.

Referitor la limitele emisiilor de dioxid de carbon, Streiff a spus ca media de 120g pe kilometru propusa de Uniunea Europeana ar trebui aplicata tuturor producatorilor, chiar daca acest obiectiv poate fi atins de unii mai usor, iar de altii mai greu. "Un gram de dioxid de carbon trebuie sa fie un gram pentru toti cetatenii din Europa. Nu poate exista discriminare", a declarat directorul executiv al grupului PSA Peugeot Citroen.

Discutia privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon a impartit in doua tabere constructorii auto. Cei germani vor limite mai mari, in functie de cat de mare este masina, iar constructorii italieni vor norma standard pentru toate categoriile de masini.

In Marea Britanie deja taxa de drum anuala se calculeaza in functie de emisiile de dioxid de carbon si de tipul de combustibil folosit de masina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO: Ce teste noi va introduce Euro NCAP anul acesta
Setari Cookie-uri