Vanzarile de masini noi in Romania ar putea creste in 2008 cu 10%, pe fondul cresterii economiei in ansamblul ei, a declarat, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, Brent Valmar, la lansarea gamei BlueMotion de la Volkswagen.
"Piata auto, in ansamblul ei ar putea creste cu 10% anul viitor. Motivele ar fi cresterea economica si cresterea nevoilor transportatorilor de diferite marfuri (...) Pentru 2007, lucrurile sunt clare. Deja exista o crestere de circa 23 - 24% ", a spus el, potrivit NewsIn.

Valmar a mai spus ca piata auto romaneasca este una atipica, deoarece nicaieri in Europa nu se inregistreaza cresteri atat de mari.

Valmar, care este si director general Porsche Romania, a facut aceste declaratii la evenimentul de lansare a gamei BlueMotion de la Volkswagen in Romania, gama din care pentru tara noastra sunt disponibile modelele Polo, Passat si Passat Variant.

BlueMotion este un concept Volkswagen care are la baza reducerea consumului de carburant si reducerea emisiilor poluante. BlueMotion pe cele trei modele disponibile in Romania inseamna un motor diesel cu filtru de particule si cutie de viteze reproiectata pentru a reduce consumul de carburant.

Valmar declara in iulie pentru NewsIn ca anul acesta vanzarile de autoturisme noi ar putea creste cu aproape 20%, pana la 300.000 de unitati, datorita inmultirii ofertelor accesibile si pentru cei cu posibilitati financiare mai reduse.

Valmar declara ca se vede din ce in ce mai limpede ca nevoia de mobilitate a inceput sa fie acoperita si la clasa medie cu posibilitati financiare mai reduse si se cumpara mai mult masinile din segmentul inferior, lucru absolut normal, considera el.

El a precizat ca avansul pietei este dat de volumele care se realizeaza in segmentele mai mici, in timp ce masinile scumpe cresc moderat sau stagneaza la cifrele de vanzari. Per total, Valmar a conchis ca in medie, se cumpara masini mai ieftine.

Anul trecut, pe piata romaneasca s-au vandut 256.364 de autoturisme noi. Incluzand si vanzarile de vehicule comerciale, anul trecut romanii au cumparat 297.162 automobile, in crestere cu 15,9%, fata de cele peste 256.000 de vehicule vandute in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri