Negociatorul sef al Ford, Lyle Watters, a declarat, luni, ca echipa de observatori va fi mentinuta pana in ianuarie, cand investitorul spera sa intre in posesia pachetului de actiuni majoriztar, ulterior echipa de conducere sa fie formata din actualii specialisti romani si suplimentata cu experti. Ford.

Watters a afirmat ca Ford va produce un automobil nou la uzina de la Craiova, destinat pietei europene.

In privinta gradului de integrare a productiei asumat de Ford la nivelul de 60%, reprezentantul firmei americane a precizat ca, din motive legale, acest angajament nu poate fi inclus in contract si nici nu pot fi aplicate sanctiuni in cazul nerespectarii acestuia, pentru ca legea concurentei din UE nu permite asftel de clauze.

Citeste si:

Ford Motor Company trebuie sa mentina timp de patru ani obiectul de activitate principal si cei 3.900 de angajati ai societatii Automobile Craiova, la care a cumparat pachetul majoritar de actiuni, potrivit obligatiilor postprivatizare din contract.

Potrivit contractului de privatizare, publicat vineri de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, obligatiile postprivatizare ale Ford se extind pe o durata de patru ani.

Investitorul american se obliga sa realizeze un grad de integrare a productiei de 60% pana la sfarsitul celui de-al patrulea an de la finalizarea tranzactiei, precum si sa produca peste 250 mii de automobile, in aceeasi perioada. Numarul de automobile produse urmeaza sa creasca pana la 300 mii la sfarsitul celui de-al patrulea an al investitiei.