Automobilul va fi fabricat in Japonia, pentru inceput fiind produse aproximativ 100.000 de unitati pe an, Toyota urmand a comercializa acest model si pe piata japoneza, a precizat cotidianul, adaugand ca pretul nu a fost inca stabilit, potrivit NewsIn.

Toyota, cel mai mare producator de automobile din lume, va dezvolta acest automobil modificand modelul iQ, o masina prototip ultracompacta pe care producatorul nipon a dezvaluit-o cu ocazia salonului auto de la Frankfurt, conform Nikkei.

Cu o lungime de 2,98 metri, modelul iQ este cu aproximativ 80 de centimetri mai scurt decat automobilul Yaris, care este modelul principal al Toyota pentru piata europeana.

Citeste si:

Acest model ultracompact va avea destul spatiu interior pentru patru persoane si va fi dotat cu un motor de un litru.

Producatorul se asteapta ca vanzarile din Europa sa creasca cu aproximativ 5%-10% in 2009, dupa ce pentru anul viitor grupul nipon a planificat o crestere de 5%, afirma Reuters.

Dupa prezentarea modelului iQ la salonul de la Frankfurt, la inceputul acestei luni, directorul diviziei Toyota pentru Europa, Thierry Dombreval, a declarat ca acest model "nu este foarte diferit" de versiunea de serie, urmand a fi pozitionat sub modelul Aygo de dimensiuni reduse, dezvoltat in cooperare cu grupul PSA Peugeot Citroen.