Producatorul german de autovehicule Opel vrea sa lanseze o versiune hibrida - automobil care pe langa motorul clasic cu combustie interna poate fi propulsat si de motoare electrice - pentru urmatorul model Astra care va fi produs incepand cu 2010, potrivit just-auto.com care citeaza Automobilwoche.

General Motors Europa (GM) lucreaza la o versiune hibrida a unei noi platforme, denumita Delta, pe care vor fi constuite Astra si un model al marcii Saab, potrivit surselor citate.

"Pe aceasta arhitectura se bazeaza 13 modele diferite. O versiune hibrid este deosebit de importanta pentru noi, in special pentru piata din SUA, unde modelul Astra a inceput sa fie comercializat de curand sub marca Saturn", a declarat un inginer din cadrul GM Europa, potrivit NewsIn.

Modelul aflat in dezvoltare este un hibrid clasic, la fel cum are in prezent constructorul japonez Toyota, care vinde aceasta tehnologie sub licenta si altor producatori auto. Pentru GM, aceasta tehnologie este mult mai eficienta fata de sistemul E-Flex, utilizat la masinile electrice pe care GM spera sa le lanseze incepand cu anul 2010, a spus vicepresedintele GM, Bob Lutz.

Opel a prezentat la salonul auto de la Detroit, in 2005, un concept hibrid diesel pentru modelul Astra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si