Producatorul japonez de automobile Mazda vrea sa vanda in Romania 550 de unitati din modelul Mazda2, care va fi introdus pe piata romaneasca din luna octombrie 2007, cu un pret de baza incepand de la 9.990 euro cu TVA.
Prin cele 550 de masini pe care spera le vanda in Romania, Mazda tinteste o cota de piata de 0,65% din segmentul clasei B. Din totalul unitatilor Mazda2, 85% vor fi masini pe benzina, iar 15% vor fi diesel, estimeaza Mazda.

Noul model este mai usor decat predecesorul sau cu aproximativ 100 kg, mai scurt cu aproape 40 mm, dar mai spatios, explica producatorul nipon. .

Reducerea consumului a fost posibila datorita scaderii in greutate si in dimensiuni ale vehiculului. Modelul de baza, echipat cu un motor de 1,3 litri pe benzina, inregistreaza un consum combinat de 5,4 litri la 100 km. Prin aceste valori, noul model reuseste un consum mai mic cu aproape 15% decat cel al versiunii anterioare. Reducerea masei autovehicului a dus si la performante dinamice imbunatatite, viteza maxima atinsa de modelul echipat cu motorul de 1,5 litri fiind de 188 km/h.

Noul model Mazda2 va fi initial disponibil in Romania in trei versiuni de motorizare, pe benzina, doua de 1,3 litri care dezvolta 75, respectiv 86 cai putere si una de 1,5 litri care dezvolta 103 cai putere, ce accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10,4 secunde. Din primavara lui 2008, Mazda va oferi si un propulsor diesel de 1,4 litri ce dezvolta 68 de cai putere.

Portbagajul noului model Mazda2 are un volum de 250 litri, iar capacitatea acestuia poate ajunge la 787 litri prin rabatarea scaunelor din spate.

La capitolul siguranta, Mazda2 este echipata cu sistem de franare cu ABS, asistenta de urgenta la franare, programul de stabilitate dinamica (DSC) si controlul tractiunii (TCS), airbag-uri frontale pentru sofer si pasagerul din dreapta, airbag-uri laterale si aribag-uri cortina, precum si sistemul Isofix pentru fixarea scaunelor pentru copii.

Pretul versiunii de baza este de 9.990 euro cu TVA, masina fiind echipata cu un motor pe benzina de 1,3 litri ce dezvolta 75 de cai putere. Cea mai scumpa masina Mazda2 va costa 14.590 euro cu TVA si va fi echipata cu un motor pe benzina de 1,5 litri pe benzina care dezvolta 103 cai putere.

Vanzarile producatorului japonez de automobile Mazda au depasit 400 de unitati in Romania, in primele opt luni, in crestere de 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mazda si-a propus sa comercializeze in acest an 1.000 de unitati in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri