Modelul de clasa mica de la Mercedes, A-Klasse, a ajuns la cota 1,5 milioane de unitati comercializate in cei aproape zece ani in care a fost lansat pe piata. In aceasta perioada, Mercedes a produs si comercializat doua generatii ale citadinei.
Lansat in 1997 modelul a fost tentativa germanilor de a intra in segmentul modelelor mici, fara a face insa rabat de la luxul specific marcii, fiind primul model premium de pe aceasta piata la aceea vreme.
Prima generatie, W168, s-a comercializat intre anii 1997 si 2004 si a introdus sistemul de absorbtie a impactului frontal de tip Sandwich, sistem cu ajutorul caruia in cazul unei coliziuni motorul si transmisia se vor deplasa sub podea, in loc sa patrunda in compartimentul pasagerilor.

Ca si Loganul prima generatie a intampinat dificultati la celebrul “Test al Elanului”, realizat de o publicatie suedeza. Germanii au corectat aceasta deficienta prin introducerea ESP-ului si modificarea suspensiei.

A doua generatie a aparut in 2004, fiind mai generoasa in dimensiuni decat precedenta si cu motorizari mai performante. Introducerea acestei nu a avut efectul scontat pentru producatorul din Stuttgart, in 2004 comercializand doar 40.000 de unitati.

Fabrica la care s-a inceput productia modelului de clasa mica a fost cea din Rastatt, germanii investind 900 de milioane de euro si creeand un numar de 1600 de locuri de munca pentru a incepe asmblarea in acea locatie.

In 1999 Mercedes a deschis prima fabrica din America de Sud, in Brazilia, dedicata modelelor A-Klasse si C-Klasse. Investita pentru a dezvolta cele doua modele in tara aurului verde, a fost de 840 de milioane de euro, atragand astfel un numar de aproape 10.000 de angajati. Datorita cererii slabe germanii au oprit productia modelului de clasa mica in 2005.

A-Klasse nu a fost tocmai modelul cel mai profitabil pentru germani, acestia declarand de-a lungul timpului ca variatiile euro-dolar au subminat veniturile provenite din export. In aceste conditii si datorita prestigiului scazut pe care modelul il are in Europa, compania mama si-a concentrat eforturile spre modelele mai mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri