Importatorul masinilor coreene Kia vrea sa vanda anul viitor in Romania 4.000-4.500 de unitati, in crestere cu peste 30% fata de estimarile anului in curs, pe fondul extinderii retelei de dealeri, cu inca 10 reprezentante, a spus la Salonul Auto Bucuresti, presedintele companiei importatoare.
Kia Romauto vrea sa vanda in acest an 3.000 de automobile, in crestere cu 50% fata de anul trecut, pe fondul lansarii in mai a modelului hatchback cee'd si a unei noi versiuni a acestei masini, la Salonul Auto Bucuresti. Cele doua versiuni cee'd vor reprezenta doua treimi din vanzarile marcii pe anul acesta, a spus pentru NewsIn, presedintele Kia Romauto, Dan Chitaru.

El a adaugat ca importatorul vrea sa-si extinda reteaua de dealeri, de la cei 22 din prezent, cu inca zece anul viitor, dar se va concentra asupra partii calitative si va ajuta dealerii cu vanzari mai slabe, prin investitii sau suplimentari ale stocurilor de masini. Investitia medie pentru o reprezentanta in tara este de doua milioane de euro, in timp ce in Capitala, unde sunt patru showroom-uri, investitia este mai mare.

La Salonul Auto Bucuresti, compania a lansat modelul cee'd Sporty Wagon, pentru care tinta de vanzari este de 50 de unitati lunar. Sporty Wagon este in medie cu 500 de euro mai scump decat varianta hatchback a modelului, lansata in mai, a mai spus Chitaru.

La sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2008, compania va lansa varianta in trei usi a lui cee'd, numita Pro cee'd, iar in 2008 va intra pe piata o versiune restilizata a masinii de teren Sportage. Kia a vandut in primele opt luni ale anului, 1.500 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri