Producatorul japonez de automobile Mazda a comercializat pe piata romaneasca 591 vehicule in intervalul ianuarie-septembrie, ceea ce reprezinta o crestere de 138% fata de primele noua luni ale anului trecut
In primele noua luni ale anului trecut Mazda comercializase 248 masini. In ceea ce priveste vanzarile pe luna septembrie, Mazda a comercializat 164 de automobile, ceea ce reprezinta o crestere de 613% fata de luna septembrie a anului trecut.

Unul dintre modelele cele mai bine vandute este Mazda CX-7, cu peste 100 de comenzi inregistrate imediat dupa punerea in vanzare. Mazda incearca in prezent sa aloce mai multe CX-7 pentru Romania, intrucat stocul pentru tot anul 2007 a fost epuizat. Aproape toti cei care au comandat acest model au optat pentru versiunea de top.

Obiectivul de vanzari pentru Mazda CX-7 in 2008 este de 250 de unitati, acest volum reprezentand o cota de aproximativ 1% din piata SUV-urilor din Romania.

Producatorul japonez de automobile Mazda ar putea comercializa 1.600 de masini anul viitor pe piata romaneasca, in crestere cu 60% fata de tinta pentru anul acesta , care oscileaza in jurul valorii de 1.000 de masini, a declarat joi, la Salonul Auto Bucuresti, directorul Mazda Romania, Cristian Florin Rigu.

Potrivit acestuia, vanzarile Mazda in Romania vor creste pe fondul lansarii noilor modele, prezentate oficial la Salon, Mazda2 si Mazda6.

Directorul Mazda Romania a declarat ca masinile producatorului japonez vor fi comercializate printr-o retea de dealeri care va numara 16 showroom-uri in primavara anului viitor, carora li se vor adauga alte patru centre pana la sfarsitul anului 2008. Media investitiei necesare pentru un showroom este de circa 500.000 de euro, potrivit lui Cristian Florin Rigu.

Oficialul a precizat ca se asteapta ca cele mai bine vandute modele ale Mazda sa fie modelul Mazda2, urmat de Mazda6 si de CX-7.

Ford Motor Co. detine o treime din producatorul nipon Mazda. Compania construieste aproximativ trei sferturi din vehiculele proprii in Japonia. In 2006, Mazda a construit 966.500 vehicule in Japonia si 344.000 in unitatile de peste hotare, iar vanzarile globale inclusiv alte automobile construite sub brandul Mazda s-au ridicat la 1,23 milioane unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri