General Motors (GM) este pe punctul de a isi redobandi titulatura de cel mai important producator auto la nivel mondial. Recenta performanta trimestriala nu confirma suprematia decat partial, Toyota neanuntand rezultatele in intervalul iulie-septembrie.
G.M. a vandut in cele trei luni 2.39 de milioane de automobile in intreaga lume, cu o crestere relativa de 4%, sau cu un plus absolut. de 91.176 de unitati Grupul din Detroit incearca pe ultimele tururi de pista, concretizate in trimestrul trei si patru, sa recupereze ecartul fata de Toyota, la jumatatea anului niponii avand un avantaj discret fata de americani.

GM se afla intr-un declin prelungit, in ultimii opt ani gigantul american raportand scaderi anuale succesive. Pentru a redresa vanzarile, aflate in deriva, americanii incearca sa aloce o pondere mai mare operatiunilor externe. Volumul de vanzari la export, spre care cei din Detroit tind, este de 60% din totalul global, fata de 57% in lunile curente.

Pe piata nord americana, cea mai importanta pentru G.M., volumul vanzarilor s-a ridicat la 1,21 milioane vehicule, in scadere cu 6.1%. Colacul de salvare a venit din America de Sud, Africa si Estul Mijlociu, unde vanzarile au crescut cu 22% pana la 329.398. Brazilia a fost tara cu cea mai importanta crestere, 29%.

O comparatie relevanta nu poate fi facuta in acest moment, japonezii neanuntand rezultatele intermediare afernte trimestrului al treilea. Totusi, specialistii Bloomberg au detectat semne de oboseala in performanta comerciala Toyota pe principalele piete.

In Japonia in trimestrul recent incheiat Toyota a vandut cu 3,8% mai putine vehicule. Volumul nord american a scazut cu 4,9%, iar vanzarile europene s-au diminuat cu 0,1%. Toate aceste scaderi estimate nu pot decat sa rezulte intr-o scadere la nivel global.

Toyota a detronat pentru prima data G.M. in primul trimestru al anului 2007. In prima jumatate a anului Toyota a vandut 4,71 milioane unitati, diferenta fata de grupul din Detroit fiind de doar 39.000 de unitati.
Actiuniile G.M. au scazut la Bursa de la New York cu 8 centi pana la 38,60 dolari. In acest an aprecierea cotatiilor a fost de 26%, conform Bloomberg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri