Modelul Logan produs in India de Renault impreuna cu constructorul local Mahindra, a fost nominalizat de revista americana BusinessWeek in topul celor mai bune 16 masini care nu sunt comercializate in Statele Unite, potrivit editiei electronice a ziarului indian The Hindu.
"Masina (Logan) nu este prea interesanta conform standardelor consumatorilor americani - are volanul pe dreapta, iar motorul de baza are doar 75 de cai, insa ne arata ca lumea se schimba", scrie BusinessWeek despre automobil.

Potrivit publicatiei americane, Mahindra & Mahindra ar fi foarte dornica sa exporte modelul Logan in Statele Unite, dar acest lucru s-ar putea intampla abia peste cativa ani. Renault nu mai vinde masini in SUA de doua decenii, mai noteaza publicatia citata de NewsIn.

Alaturi de Logan, pe lista celor care lipsesc din SUA au mai fost nominalizate modele precum Opel Zafira, Peugeot 308, Renault Scenic, Citroen C3 Pluriel, Alfa Romeo Spider, Ford Focus, Smart fortwo si Mercedes-Benz A Klasse, precum si masina chinezeasca Cherry QQ. In top 16 mai sunt enumerate Nissan Pino, Holden VE Ute, Citroen C-Crosser, Seat Altea Freetrack si Alfa Romeo 8C.

Modelul Logan a fost lansat pe piata in toamna anului 2004, fiind produs la uzina Dacia de la Mioveni. Ulterior productia modelului Logan a inceput, pe rand, in alte sase uzine: Casablanca - Maroc, Moscova - Rusia, Envigado - Columbia, Iran, Curitiba - Brazilia, Nashik - India.

La nivel mondial, pana in luna septembrie, grupul Renault a produs in total peste 700.000 masini Logan in trei ani de la inceperea productiei modelului. Piata pe care se vinde cel mai bine Logan este cea din Romania, unde s-au comercializat 273.269 masini de la inceperea productiei pana la sfarsitul lunii august.

Urmatoarea piata pe care Logan s-a vandut bine este cea din Rusia (cu 98.798 unitati), urmata de cea din Franta (48.623 unitati) si de cea din Maroc (cu 23.444 unitati). In Turcia, Logan s-a vandut in 20.820 de exemplare, in Germania in 20.071 unitati, iar in Algeria s-au vandut 18.647 unitati. Modelul Logan s-a vandut in 14.639 exemplare in Columbia, in Spania s-au comercializat 13.652 masini, iar in Venezuela 13.477 masini Logan.

Grupul Renault vrea sa vanda, pe plan mondial, anul acesta, 400.000 de automobile Logan, in crestere cu 60% fata de 2006, pe fondul inceperii productiei in Iran, India si Brazilia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri