Daimler AG va fi nevoit sa produca mai multe automobile in Statele Unite ale Americii in cazul in care slabiciunea dolarului fata de euro se va mentine o perioada indelungata, a declarat marti un inalt oficial al grupului, citat de Reuters.

"Daca dolarul se va mentine la nivelul de 1,40 dolari/euro sau chiar va creste pana la 1,50 dolari/euro, vom fi nevoiti sa ne majoram productia din Statele Unite ale Americii, sau in general in regiunile unde dolarul este moneda dominanta", a declarat vice-presedintele executiv al Mercedes-Benz Cars, Klaus Maier.

Acesta a adaugat ca o alta optiune o reprezinta achizitia pieselor de schimb denominate in dolari. Mercedes produce modelele sport M-Class si GL-Class precum si R-Class la uzina sa de productie din Tuscaloosa, Alabama.

Moneda unica europeana a atins un nivel record in cursul zilei de luni, de 1,4349 dolari iar in dimineata zilei de marti oscila in jurul nivelului de 1,4199 dolari, informeaza Reuters.

Maier a precizat ca slabiciunea dolarului nu reprezinta o surpriza si ca grupul pe care il reprezinta si-a asumat riscul ca euro sa se aprecieze pana la nivelul de 1,50 dolari.

"Momentan suntem confruntati cu acest scenariu, sau oricum suntem aproape. Nu este o surpriza, insa daca s-a intamplat, trebuie sa ne confruntam cu realitatea", a incheiat Maier.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si