Volvo, profit sub asteptari pentru al treilea trimestru

Al doilea producator mondial de camioane, Volvo, a anuntat miercuri o crestere sub asteptari a castigurilor din al treilea trimestru al anului 2007 , majorandu-si estimarile privind performanetele inregistrate pe principala sa piata, Europa

Firma suedeza a raportat un profit inainte de impozitare de 4,57 miliarde de coroane (echivalentul a 706 milioane de dolari), fata de cele 3,14 miliarde de coroane obtinute in aceeasi perioada din 2006, analistii chestionati de Reuters estimand un profit de 4,84 miliarde de coroane.

Veniturile Volvo, care mai vinde si autobuze, echipament de constructii si motoare in afara de camioane, au crescut pana la 68,37 miliarde coroane, depasind performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 60,48 miliarde coroane.

Firma a precizat ca nivelul comezilor a crescut cu 89% fata de aceeasi perioada a anului 2006, mai ales dupa achizitia diviziei de camioane a Nissan la inceputul acestui an, comenzile crescand cu 7% in Statele Unite ale Americii si cu 90% in Europa, cea mai importanta piata unica a grupului, informeaza Reuters.

Compania Volvo, ce comercializeaza camioane de mare tonaj sub propriul nume dar si sub marcile Renault, Nissan si Mack, si-a crescut asteptarile privind vanzarile de camioane in Europa anul acesta, la 340.000 unitati, fata de o estimare anterioara de 330.000 unitati.

Firma si-a sustinut in continuare estimarile privind piata din America de Nord, ce se va contracta pana la 200.000 - 220.000 unitati anul acesta. cum mult sub cele 350.000 unitati vandute in 2006.

In Europa, cererea a ramas puternica anul acesta in timp ce peste Atlantic, vanzarile de camioane de mare tonaj au scazut odata cu adoptarea la sfarsitul anului 2006 a noii legislatii privind emisiile de gaze cu efect de sera ce restrictioneaza circulatia camioanelor.

Analistii si-au exprimat ingrijorarea vis-a-vis de piata slaba a camioanelor din SUA, afirmand ca aceasta se poate deteriora si mai mult din cauza crizei creditelor si a turbulentelor financiare de pe pietele americane.

"Anul 2008 este din ce in ce mai aproape iar noi ne pregatim pentru o continua crestere a cererii in Europa, a carei piata a camioanelor este asteptata sa creasca cu 5%-10%", a declarat firma Volvo.

"Ne asteptam ca in America de Nord cererea de camioane sa creasca gradual pe parcursul anului 2008", a precizat firma.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri