Compania DaimlerChrysler Automotive Romania a devenit Mercedes-Benz Romania, dupa ce DaimlerChrysler a vandut 80% din Chrysler la nivel mondial, iar actionarii au decis la inceputul lunii octombrie sa schimbe numele concernului in Daimler AG
Pe langa marcile Mercedes-Benz si Smart, Mercedes-Benz Romania va continua sa comercializeze brandurile Chrysler, Jeep si Dodge.

Nasterea noii identitati coincide cu transformarea denumirii companiei DaimlerChrysler in Daimler.
Modificarea s-a anuntat pe 4 octombrie 2007, la Berlin, in cadrul Adunarii Extraordinare a Actionarilor. Din
luna noiembrie, filialele din diferitele tari primesc numele corespunzator afacerii majoritare.

Noua identitate va aparea pe toate materialele oficiale de comunicare de la Mercedes-Benz si va fi adoptata unanim de toti membrii familiei Mercedes - de la masini de pasageri pana la vehicule comerciale. Aceasta va integra textul principal intre o stea bidimensionala si inscriptia Mercedes-Benz, cu steaua intotdeauna asezata deasupra textului si inscriptia plasata in partea de jos a comunicarii scrise.

"Nu intentionam sa modificam in niciun fel politicile noastre pentru Romania. Vom continua sa vindem aceleasi marci Daimler si Chrysler si vom pastra structura organizationala. In acelasi timp, reteaua noastra de dealeri va continua sa opereze ca o structura ce comercializaza mai multe marci in intreaga tara", declara in octombrie, presedintele DaimlerChrysler Automotive Romania, Michael Grewe.

DaimlerChrysler AG a anuntat pe 14 mai ca fondul de investitii Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de actiuni al companiei Chrysler si al serviciilor financiare aferente.

Tranzactia este in valoare de 5,5 miliarde euro. Chrysler va pastra 19,9% din actiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, si din viitoarea Chrysler Corporation. Aceasta va produce si vinde marcile Chrysler, Dodge si Jeep si va detine Chrysler Financial Services, care furnizeaza servicii financiare pentru aceste masini in regiunea NAFTA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri