CE si producatorii de automobile intra in parteneriat pentru competitivitate

Comisia Europeana a lansat un parteneriat cu industria producatoare de automobile din Europa, in scopul de a garanta competitivitatea si ocuparea fortei de munca in acest sector, la ora actuala saturat, informeaza AFP, citat de NewsIn.

"Industria europeana de automobile se confrunta cu restructurari semnificative", a afirmat comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, Vladimir Spidla, in cadrul unei conferinte de presa.

Este "important sa anticipam evolutiile", iar acestea "trebuie sa aiba loc in conditii acceptabile din punct de vedere social", a subliniat Spidla.

In cadrul parteneriatului prezentat luni, intreprinderile, organizatiile sindicale, guvernele si regiunile se angajeaza ca impreuna cu Uniunea Europeana "sa se pregateasca mai bine in fata schimbarilor si sa le administreze intr-o maniera activa", a spus comisarul.

Industria europeana de automobile reprezinta 12 milioane de locuri de munca directe si indirecte si detine 3% din produsul intern brut (PIB) al UE si 4% din exporturile de produse fabricate ale blocului comunitar, potrivit datelor facute publice de Comisia Europeana.

Initiativa ar putea fi extinsa catre alte sectoare economice importante, a precizat Spidla.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri